SaturnFans.com
saturnfans.com - classifieds - forums - webmail


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn S-Series > S-Series Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-11-2009, 05:49 PM   #1
Keeter
Member
Keeter is on a distinguished road
 
Keeter's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Green Bay, WI
Posts: 451
 

1999 SL1
Default Speedo/Tach issues

Last night on my drive home on the interstate I had an occurance that is kinda boggling my brain. I had the cruise set a 70-71. Everything was working perfectly. Then the E-brake light came on, the tach needle dropped to zero, the speedo needle shuttered and dropped to zero. when they both zeroed out the e-brake light turned off and both neddles went back to where they were before. It did that about a dozen times in my 30 min ride back home. everything else stayed working. The gas gauge didn't move, nor did the temp gauge. The engine stayed running. It was like nothing else happened with the car. just the 2 needles dropping out and the e-brake light. The connections on the back of the gauge pod are tight.

Any thoughts?
...
That's my opinion,
Keeter
Keeter is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 10-11-2009, 06:11 PM   #2
rickystarshine
Member
rickystarshine has a spectacular aura aboutrickystarshine has a spectacular aura about
 
rickystarshine's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Michigan!
Posts: 469

2005 ION-2 Sedan
Default Re: Speedo/Tach issues

Check your charging system, your battery and make sure the cables are free of corrosion.

Battery should be at 12.5 volts w/engine off, and around 14 volts w/engine running.
...
2005 ION 2 5 spd 202,155 miles
2001 SL1 Auto 298,252 miles
1997 Sl1 Auto 163,266 miles
rickystarshine is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
has anyone swapped the speedo with the tach Tom S2 Astra General 8 06-27-2009 10:17 PM
Speedo & Tach "Strange" behaviour? surprisinguy S-Series Tech 0 06-15-2009 11:04 AM
No Tach, speedo or engine temp hammand S-Series Tech 4 09-05-2006 07:37 PM
speedo maxwedge1964 Vue General 14 11-10-2005 04:52 PM
Speedo Issues dschrader Miscellaneous Tech 8 07-12-2004 08:53 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:56 PM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.