SaturnFans.com
saturnfans.com - classifieds - forums - webmail


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn Astra > Astra Tech

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2013, 11:09 PM   #1
johjohns
New Member
johjohns is on a distinguished road
 
Join Date: Oct 2012
Location: Ontario Canada
Posts: 1

2008 Astra XR
2008 Astra XE
Default Performance Chip ?????????

Hi ALL

i am looking for a good chip to use in my 2008 XR ....... any ideas or does somebody already have one installed they could recommend ?
johjohns is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 02-06-2013, 01:20 AM   #2
AstraLover
Member
AstraLover is on a distinguished road
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 365
 
Default Re: Performance Chip ?????????

They don't make one for our car
...
Ryan
AstraLover is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2013, 08:55 AM   #3
phatfire6
Advanced Member
phatfire6 will become famous soon enough
 
phatfire6's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Maine
Posts: 806

2008 Astra XR
Default Re: Performance Chip ?????????

http://www.eds-motorsport.de/shop/en/product?info=789

Its kinda pricey though. It will bump your max hp to 155 and and up the rev limiter to 6800 or 7200. Stock rev limiter is set at 6500 RPM.
phatfire6 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 12:52 PM   #4
AstraLover
Member
AstraLover is on a distinguished road
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 365
 
Default Re: Performance Chip ?????????

Does that work for our car phatfire?
...
Ryan
AstraLover is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 01:46 PM   #5
phatfire6
Advanced Member
phatfire6 will become famous soon enough
 
phatfire6's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Maine
Posts: 806

2008 Astra XR
Default Re: Performance Chip ?????????

Yes it does.
phatfire6 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 02:18 PM   #6
AstraLover
Member
AstraLover is on a distinguished road
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 365
 
Default Re: Performance Chip ?????????

Have you done it?
...
Ryan
AstraLover is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 09:58 PM   #7
phatfire6
Advanced Member
phatfire6 will become famous soon enough
 
phatfire6's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Maine
Posts: 806

2008 Astra XR
Default Re: Performance Chip ?????????

Quote:
Originally Posted by AstraLover View Post
Have you done it?
Just sent you a PM
phatfire6 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2013, 11:24 PM   #8
Burgandy25
Member
Burgandy25 has a spectacular aura aboutBurgandy25 has a spectacular aura aboutBurgandy25 has a spectacular aura about
 
Join Date: Sep 2011
Location: Grandville, MI
Posts: 201
 
Default Re: Performance Chip ?????????

That. Is. Expensive.
Burgandy25 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 03:14 AM   #9
vanilla sky
Member
vanilla sky is on a distinguished road
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 438

2008 Astra XR
Default Re: Performance Chip ?????????

I've read here by several people that said that our computers were incompatible due to the firmware installed. Is that false? It might help me decide to keep the Astra instead of selling it off for an old Integra. The Integra will be more reliable either way, though.
vanilla sky is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 03:16 AM   #10
AstraLover
Member
AstraLover is on a distinguished road
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 365
 
Default Re: Performance Chip ?????????

I drove an integra type r fully built on 10psi almost 450hp. I would meet change back. The Astra is just so much more comfortable and those old Honda rust inside out. Don't sell te Astra!
...
Ryan
AstraLover is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 03:21 AM   #11
vanilla sky
Member
vanilla sky is on a distinguished road
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 438

2008 Astra XR
Default Re: Performance Chip ?????????

I know Hondas far better than Opels. It also helps that this car has less than 30,000 miles more than my 13 year old newer car and I know the original owner. Non-riced Integra LS. Base model, 4 door, manual transmission that isn't completely ****ing dead at 77,000 miles like the Astra...
vanilla sky is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2013, 03:22 AM   #12
vanilla sky
Member
vanilla sky is on a distinguished road
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 438

2008 Astra XR
Default Re: Performance Chip ?????????

Oh, and while it has blown dampers all the way around, so does my 13 year newer Astra. Seriously, this car has half the problems the Astra has. There's a reason we want out of this POS so badly.
vanilla sky is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SLR performance chip jss2 Ion Tech 1 01-07-2011 12:33 PM
Performance Chip saturnPr!de S-Series Mods 26 05-13-2006 06:05 PM
Performance chip svlplaya Community Center 1 04-26-2006 08:34 AM
Performance chip mod... BoOgA S-Series General 9 09-26-2005 07:27 AM
Performance Chip KJB Vue General 14 12-22-2003 04:18 AM


All times are GMT -4. The time now is 10:43 PM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.