SaturnFans.com
saturnfans.com - classifieds - forums - webmail


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn S-Series > S-Series General

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-28-2012, 08:49 PM   #1
whitebluesc2
Member
whitebluesc2 is on a distinguished road
 
whitebluesc2's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: San Jose, CA
Posts: 127

2002 SC2
2000 SL2
Default Transmission Issue (Video w/Sound)

Been a while since I have posted here. Just recently a nice little whirring grinding noise has been occurring while the car is in park or neutral with accompanying transmission slam from park to reverse and neutral to reverse. I have check the trans fluid which is to the full line (while idle at 900/1000rpm and in park/neutral). I can only assume the noise is the transmission...anyone have a take on what it is specifically? I think I know what it is but wanted to see what anyone else thought.

Noise: http://youtu.be/3lMsQvq2g3Q

Thanks,
Steve
...
2002 Saturn SC2 91k
2000 Saturn SC2 R.I.P.
2000 SL2 Rebuilt 190k
whitebluesc2 is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 05-28-2012, 09:39 PM   #2
toggenburg
Master Member
toggenburg has much to be proud oftoggenburg has much to be proud oftoggenburg has much to be proud oftoggenburg has much to be proud oftoggenburg has much to be proud oftoggenburg has much to be proud oftoggenburg has much to be proud oftoggenburg has much to be proud oftoggenburg has much to be proud of
 
toggenburg's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Beautiful Blue Ridge Mountains of Bedford, Virginia. Born once? Die twice. ------ Born twice? Die once.
Posts: 3,555

2001 SL1
Default Re: Transmission Issue (Video w/Sound)

Have you checked all the pulleys the serpentine belt wraps around?
If you have it in park how then is the transmission affected by just increasing the engine rpms?
Sounds like a pulley or tensioner issue.
toggenburg is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2012, 10:21 PM   #3
ShawnV
Master Member
ShawnV is a jewel in the roughShawnV is a jewel in the roughShawnV is a jewel in the roughShawnV is a jewel in the rough
 
ShawnV's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Greensboro, NC
Posts: 2,681
 

2000 SW2
Default Re: Transmission Issue (Video w/Sound)

That sounds like a classic low tranny fluid whining. I would remove your trans filter and make sure it's not blocking any flow, or better yet, replace it.

Turn the car off and let it sit a little while then re-check the trans fluid.
ShawnV is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vue Transmission Problems? Video steven_1104235 Vue Tech 2 10-17-2011 12:35 AM
Sound Issue Drobbins Ion Tech 9 02-19-2011 01:19 PM
Loud rubbing sound when slightly braking; video. Mgg4591 S-Series General 8 09-16-2010 08:00 PM
Any pictures or video showing Transmission Mount? latestgood S-Series Tech 13 04-15-2008 08:02 PM
Video: Gauges and New Exhaust [yes, there's sound!] bc3tech Ion Mods 13 09-13-2006 06:41 PM


All times are GMT -4. The time now is 02:09 PM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.