SaturnFans.com
saturnfans.com - classifieds - forums


Go Back   SaturnFans.com Forums > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 46
Search took 0.02 seconds.
Search: Posts Made By: bigtoque
Forum: S-Series General 08-10-2022, 03:12 PM
Replies: 5
Views: 227
Posted By bigtoque
Re: [2001 SL2] Losing coolant, but only when A/C is running?

Just checked and the cooling fan certainly seems to be working. Does the cooling fan have a higher speed that it runs while driving and things get hotter? Maybe there's a relay that's not switching...
Forum: S-Series General 08-09-2022, 10:36 AM
Replies: 5
Views: 227
Posted By bigtoque
Question [2001 SL2] Losing coolant, but only when A/C is running?

I have a 2001 SL2 that I've been having coolant issues with.

First I had the water pump replaced, then still had issues so the shop found out that the radiator fan wasn't coming on, so the fan was...
Forum: S-Series General 11-26-2021, 10:36 AM
Replies: 5
Views: 340
Posted By bigtoque
Re: 2001 SL2 - Car doesn't start, just clicks

Thanks all for the replies.

Since the battery was under warranty, I had my car towed to the shop I bought it from. They said the alternator wasn't working properly and the battery was damaged as a...
Forum: S-Series General 11-23-2021, 10:22 AM
Replies: 5
Views: 340
Posted By bigtoque
Re: 2001 SL2 - Car doesn't start, just clicks

Thanks. I've done some reading and understand I can verify this/cut down my search by checking for 12v at the purple wire when attempting to start.
Forum: S-Series General 11-23-2021, 12:04 AM
Replies: 5
Views: 340
Posted By bigtoque
2001 SL2 - Car doesn't start, just clicks

Hi, I've got a 2001 SL2 with 150,000 miles. Car had been running really well lately until today. My car started up easily this morning, no signs of any issues. Realized I forgot something inside, so...
Forum: S-Series General 10-03-2019, 08:05 PM
Replies: 4
Views: 295
Posted By bigtoque
Re: What am I looking at in this picture? (on the underbody)

Itís interesting that you mention the AC... it hadnít been working for about a year. I just recharged it and have been using it almost every day. Is the liquid just water condensation from using the...
Forum: S-Series General 10-03-2019, 06:31 PM
Replies: 4
Views: 295
Posted By bigtoque
What am I looking at in this picture? (on the underbody)

Almost every time I come to my car, I notice this little wet spot on the concrete underneath the front driver side of the car near the wheel. I decided to look underneath and I see there is (what...
Forum: S-Series General 07-13-2019, 06:31 PM
Replies: 5
Views: 393
Posted By bigtoque
Re: How long will factory AC leak dye be detectable?

Thanks for the responses. I will check with a black light tonight to see if I can find any area with a leak.

My clutch doesnít seem to be engaging when I start the car and the AC is turned on (I...
Forum: S-Series General 07-13-2019, 12:04 AM
Replies: 5
Views: 393
Posted By bigtoque
How long will factory AC leak dye be detectable?

I purchased a 2001 SL2 2 years ago for $900 and at the the time the AC was working. After about 1-1.5 years it stopped working. I'm assuming the person I purchased the car from just recharged the...
Forum: S-Series General 03-29-2019, 09:15 AM
Replies: 3
Views: 207
Posted By bigtoque
Re: Bolt head broke off of blower motor. What do I do?

Thanks for the reply. Unfortunately the screw broke off in the mounting hole in a way that it's actually recessed with nothing exposed.

This really wouldn't be elegant, but I suppose I could use a...
Forum: S-Series General 03-28-2019, 09:15 PM
Replies: 3
Views: 207
Posted By bigtoque
Bolt head broke off of blower motor. What do I do?

I needed to replace the blower motor in my 2001 SL. As I was putting the new blower in, the bolt head on the least accessible bolt broke as I was threading it in. I really didn't apply too much...
Forum: S-Series Tech 03-02-2019, 12:23 AM
Replies: 4
Views: 431
Posted By bigtoque
Re: Where to get new motor mount? OEM part is discontinued

Thanks for the info. I took a look at the Rockauto site and ended up buying this mount kit that says itís the 1st design:
...
Forum: S-Series Tech 03-01-2019, 12:43 PM
Replies: 4
Views: 431
Posted By bigtoque
Where to get new motor mount? OEM part is discontinued

My car is vibrating a fair bit and many threads here recommend replacing the motor mount and to make sure you use the OEM part (21012185). Unfortunately this part has been discontinued.

The only...
Forum: S-Series Tech 02-28-2019, 08:34 PM
Replies: 6
Views: 288
Posted By bigtoque
Re: P0410: Not getting power to air pump

I've fixed the issue and turns out it was a pretty simple fix... I replaced the air pump relay and the air pump turned on as soon as I started the car. Ran for about 10s and then shut off.

Issue...
Forum: S-Series Tech 02-28-2019, 01:05 PM
Replies: 6
Views: 288
Posted By bigtoque
Re: P0410: Not getting power to air pump

Also, the air pump works fine if I supply 12V directly from the battery.
Forum: S-Series Tech 02-28-2019, 12:36 PM
Replies: 6
Views: 288
Posted By bigtoque
P0410: Not getting power to air pump

I have an issue with a P0410 code and I've watched the richpin video on troubleshooting it.

I discovered the air pump isn't starting and I'm not getting any air blowing from the air pump. I check...
Forum: S-Series General 02-11-2019, 01:01 PM
Replies: 3
Views: 828
Posted By bigtoque
Re: 2001 SL2 (auto) - Engine revs up on gear shift + rough shift into forward/reverse

Thanks for the advice and sorry for the very late reply. I got extremely busy and wasn't able to do anything on my car for a while.

I was able to test the solenoids, and it was my line pressure...
Forum: S-Series General 11-13-2018, 05:01 PM
Replies: 3
Views: 828
Posted By bigtoque
Question 2001 SL2 (auto) - Engine revs up on gear shift + rough shift into forward/reverse

I've got a 2001 SL2 automatic that I'm having trouble shifting with.

If I'm driving forward, the engine revs up by a few hundred RPM when shifting from 2>3 or 3>4 (1>2 and 4>5 doesn't appear to be...
Forum: S-Series General 07-17-2018, 02:49 PM
Replies: 5
Views: 719
Posted By bigtoque
I want to powerwash my engine bay; How to protect alternator in '01 SL2?

I've got a 2001 SL2 that's running pretty well at the moment. I did a hand cleaning as best as I could a few months back but my roommate just came home with a power washer so I figured perhaps this...
Forum: S-Series General 04-17-2018, 11:39 PM
Replies: 4
Views: 1,040
Posted By bigtoque
Re: 2001 SL2: What is this little hose?

Thank you!

I actually had that error code a few weeks ago. I reset the error codes and was waiting for codes to return so I could see what was a new code and what might have been an old code....
Forum: S-Series General 04-16-2018, 04:59 PM
Replies: 4
Views: 1,040
Posted By bigtoque
2001 SL2: What is this little hose?

I've got a 2001 SL2, and looking under the hood today I noticed a little hose/connector that appeared to connect some part of the alternator to another little hard plastic hose. I'm not sure what I'm...
Forum: S-Series General 04-14-2010, 10:27 PM
Replies: 6
Views: 2,510
Posted By bigtoque
Where can I get a replacement front bumber emblem?

I was at the mall a few weeks ago and I noticed that someone had stolen the Saturn emblem off the front bumper of my 2002 SC2.

Is there any place I can get a replacement?
Forum: S-Series General 05-07-2009, 05:17 PM
Replies: 8
Views: 1,434
Posted By bigtoque
Re: "High resistance in secondary air pump"?

*Update*

The actual code is P0410.

By following that richpin video, there's nothing wrong that I can see with the air pump all the way to the exhaust manifold.

I suppose their logic is that...
Forum: S-Series General 05-05-2009, 10:32 PM
Replies: 8
Views: 1,434
Posted By bigtoque
Re: "High resistance in secondary air pump"?

Would I get air coming from the air pump if the connector wasn't supplying power?

I'm also in Canada, so I don't have an Autozone.
Forum: S-Series General 05-05-2009, 09:55 PM
Replies: 8
Views: 1,434
Posted By bigtoque
"High resistance in secondary air pump"?

I had an oil change done on my 2002 SC2 at the Saturn dealership and in under 2km after getting my car on the road again my SES light came on.

I took it back and asked them to figure out what the...
Showing results 1 to 25 of 46

 
Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 08:49 PM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.