SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn Vue > Vue Red Line
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-31-2019, 07:18 PM   #1
Mobile785
New Member
Mobile785 is on a distinguished road
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 3
Default 2007 Vue Redline P0113

I have a 2007 Vue Redline with a P0113 code. I've replaced the sensor and it keeps coming back. I clear the faults on the ECU and within seconds the code comes back. I've tested the voltage at the sensor and I'm getting voltage so I know its not a broken or grounded/shorted out wire. What else can be causing this?

Jimmy

REWARD EXCELLENCE!

Add to Mobile785's Reputation
Rate the quality of this post and help Mobile785 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
Mobile785 is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 11-01-2019, 01:08 PM   #2
Mobile785
New Member
Mobile785 is on a distinguished road
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 3
Default Re: 2007 Vue Redline P0113

A little more info, I'm getting 3.14v across the IAT sensor.

REWARD EXCELLENCE!

Add to Mobile785's Reputation
Rate the quality of this post and help Mobile785 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
Mobile785 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2019, 03:14 PM   #3
Mobile785
New Member
Mobile785 is on a distinguished road
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 3
Default Re: 2007 Vue Redline P0113

The voltage across the leads with the sensor unplugged bounces between 4.99 and 5V When the sensor is plugged it started at 3.14 and slowly dropped as the engine warmed up. When I clear the ECU I hear the throttle body opening and closing, I'm not sure if that's normal or not on this vehicle when clearing the codes? The P0113 code returns almost immediately after clearing the code without even having to start the vehicle.

Sorry for the multiple updates. Tried to work on this in between work calls.

Jimmy

REWARD EXCELLENCE!

Add to Mobile785's Reputation
Rate the quality of this post and help Mobile785 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
Mobile785 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2019, 09:58 AM   #4
ScotSHO
Junior Member
ScotSHO is on a distinguished road
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 13
Default Re: 2007 Vue Redline P0113

Are you reading the sensor output voltage to chassis ground? Find the wire at the input to the ECU and read the voltage there. Chances are it is not reading correctly at the ECU connector, meaning the problem is somewhere between the sensor and the ECU.

REWARD EXCELLENCE!

Add to ScotSHO's Reputation
Rate the quality of this post and help ScotSHO reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
ScotSHO is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 - 2007 Vue Redline AWD Charlie Classifieds 0 11-11-2013 11:12 AM
2007 redline? Darth Vuer Vue General 4 07-19-2012 09:17 AM
2007 Saturn vue redline?? Darth Vuer Vue Red Line 6 04-13-2012 10:50 PM
Just bought a 2007 Redline, what I need to know? atikovi Vue Red Line 10 06-22-2011 07:49 PM
2007 Redline Navigation drbob07redline Vue Red Line 0 08-16-2007 10:47 AM


All times are GMT -4. The time now is 12:50 AM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.