SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn Astra > Astra General
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-15-2017, 04:42 AM   #1
dasdream
Junior Member
dasdream is on a distinguished road
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 21
Default CMP, EVAP, IMT, MAF, and IAT sensors wiring problem

So I have been trying to find the wiring problem that is causing my CMP intake, CMP exhaust, EVAP, MAF, IMT, and IAT sensors to all stop working. Someone found the diagram for me and it appears like all these sensors have a red/blu wire connecting them all to a loop. I'm guessing this is a ground wire and I could just reground each sensor using the red/blu wire. But I don't want to mess it up even more when I don't fully know what I'm doing. I can't really think of anything else that would cause all these sensors to fail at the same time. Also the only engine codes popping up are a low voltage signal for all the sensors. If anyone could shed some light on this for me I would appreciate it so much. Heres the diagram that was shared with me.
sensor diagram 1.jpg
sensor diagram 2.jpg

REWARD EXCELLENCE!

Add to dasdream's Reputation
Rate the quality of this post and help dasdream reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
dasdream is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 08-15-2017, 07:16 AM   #2
fdryer
Super Member
fdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond reputefdryer has a reputation beyond repute
 
fdryer's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: NYC
Posts: 39,021
 

2003 L-Series 3.0L Sedan
Default Re: CMP, EVAP, IMT, MAF, and IAT sensors wiring problem

Rather than leave us guessing what the error codes are, post them. A low voltage error code is probably the common point of your problem since most sensors don't operate on 12 volts but 5 volts. The ecm provides a regulated 5v supply to all sensors needing it. Did you check for blown ecm or bcm uses in the engine and interior? Don't glance at them, remove each one to examine them otherwise blade fuses with probe points allow multimeter probing with fuses in place. My guess is this isn't a wiring issue at all,.

REWARD EXCELLENCE!

Add to fdryer's Reputation
Rate the quality of this post and help fdryer reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
fdryer is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Use Saturn oem O2 sensors or generic sensors? 2strkBlu S-Series Tech 25 08-09-2016 01:55 PM
Eureka! 2 MAF Sensors, 3 Computers, 1 throttle body, and several sensors later!!!! jameskjeldsen L-Series Tech 2 03-16-2013 03:57 PM
temp & cooling questions - sensors wiring Anjey Aura General 3 10-19-2010 12:11 AM
Failed CA SMOG -- EVAP Problem SL1Joe S-Series General 13 12-09-2009 04:12 PM
A/C Problem: does PCM use other sensors than low pressure switch? tvoss265 S-Series Tech 7 04-24-2006 12:05 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:50 AM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.