SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn L-Series > L-Series Tech
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2016, 04:46 PM   #1
HPAGE86
New Member
HPAGE86 is on a distinguished road
 
Join Date: Mar 2015
Location: In doors.
Posts: 8

2009 AURA XE
2000 SL2
Question Ignition issues

Hello, this is my last ditch effort to get some learning about this subject. Spent half the day on Google, and been poking and prodding myself, but I am not an automobile guru by any means--although, i'm not an idiot either.

With that said, i could use some input on this issue.

My girlfriend has a 2001 L100 automatic ( I think---they all look the same) and yesterday it would not turn over. The lights come on, instrument cluster all lights up and door buzzer does its thing---so the battery is good.

My next thought---starter relay---turns out this model does not have a starter relay I found in my research, so onto the next thing.

Fuses--checked all fuses with a multimeter for continuity, every one of them are fine. Onto the next thing.

Security lock---found a guy on youtube claiming there is a theft deterrent, if the security light on dash is blinking the fuel pump will not engage therefore not allowing the car to start---the security light is not blinking, so onto the next thing.

Starter--man, what a stupid location for that one! I dont own any ramps, and not gonna trust the spare jack to get under it. Gotta reach my arm all the way behind, down, and under to reach the posts the purple wire connect to, anyways, checked the starter for voltage at the posts near that purple wire, and was seeing 12V--so, that should be good. Onto the next thing...

I tried to make sure the shifter was totally disengaged and in Park, so i smacked it a few times, it seems to be in Park as it should be...so, at this point I'm inclined to think ignition switch...

The whole ignition is 2 parts i believe--the switch and the cylinder/tumblers.
The thing turns clean and free, so i make the assumption that it is the electrical portion of the switch.

Now, I am not one to want to just throw parts at it, the switch alone is $80 and $10 for the Harbor Freight female Torx sockets....how would one tell for sure its the ignition switch??? I went to autozone, o'riley, and advance--none of them have it (the electric portion of the switch) in stock, so i would have to order it.

Any thoughts or idea about how to trouble shoot this further would be greatly appreciated. Should i just do the switch? Or, if you think I may have made a mistake in my troubleshooting process, please, by all means, correct me. Sorry for the long-winded nature of this post, just wanted to be through.

Thanks again!

REWARD EXCELLENCE!

Add to HPAGE86's Reputation
Rate the quality of this post and help HPAGE86 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
HPAGE86 is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 06-11-2016, 04:53 PM   #2
HPAGE86
New Member
HPAGE86 is on a distinguished road
 
Join Date: Mar 2015
Location: In doors.
Posts: 8

2009 AURA XE
2000 SL2
Default Re: Ignition issues

My apologies----i think its actually a 2000 SC2---i'll let this thread die and move it over the the S-series forum. my bad, still kinda new and frustrated.

REWARD EXCELLENCE!

Add to HPAGE86's Reputation
Rate the quality of this post and help HPAGE86 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
HPAGE86 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 SW2 Ignition Issues johnSW2 S-Series Tech 17 11-04-2015 04:08 PM
2000 LS1 ignition/fan issues away8907 L-Series Tech 14 05-28-2012 08:14 PM
2000 LS1 ignition/fan issues away8907 S-Series Tech 3 04-07-2012 11:29 AM
Starting/ignition issues genewitch S-Series Tech 8 11-18-2010 10:41 PM
Ignition issues, no SES Titanium48 S-Series Tech 0 04-30-2007 07:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:18 PM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.