SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn S-Series > S-Series General
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-31-2015, 06:53 PM   #1
kevster0522
Member
kevster0522 has a spectacular aura aboutkevster0522 has a spectacular aura about
 
kevster0522's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Wisconsin
Posts: 149

1995 SL1
Default Missing when warm

Hi everyone, I could really use some help with this problem. I haven't driven my car (95 sl1) since the summer time because I was away at school. Ever since I came back it's been missing at idle after it warms up. It's only noticeable when at idle. I just changed the plugs over the summertime so I don't think that's the issue. Does anyone know what could be causing this and where to start diagnosing?

Here is a video of it: https://youtu.be/E81eEfVSus4 (note: my phone's microphone really sucks, the car does not sound this terrible in person, but listen for the misses. You can hear it best when I walk around to the exhaust.)

...
1995 sl1

REWARD EXCELLENCE!

Add to kevster0522's Reputation
Rate the quality of this post and help kevster0522 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
kevster0522 is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 01-01-2016, 12:38 PM   #2
kevster0522
Member
kevster0522 has a spectacular aura aboutkevster0522 has a spectacular aura about
 
kevster0522's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Wisconsin
Posts: 149

1995 SL1
Default Re: Missing when warm

I read that it might be a fuel starvation issue so I got a tester and hooked it up. The needle was solid at 32 psi (not sure if that's a good pressure or not). It also didn't budge when I turned off the car so I think the fuel system is good. The only time the needle moved was when I blipped the gas which made the pressure go up a little bit.

Any ideas on where to look next?
Attached Images
File Type: jpg Optimized-IMG_20160101_111516~2.jpg (60.5 KB, 4 views)

...
1995 sl1

REWARD EXCELLENCE!

Add to kevster0522's Reputation
Rate the quality of this post and help kevster0522 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
kevster0522 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2016, 12:43 AM   #3
code1bob
Member
code1bob is a jewel in the roughcode1bob is a jewel in the roughcode1bob is a jewel in the rough
 
code1bob's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 440
 

1997 SL1
Default Re: Missing when warm

Do not dismiss the spark plugs
Check the plugs, wires and also coil posts for corrosion.
I had a cracked spark plug insulator cause a miss.

...
1997 SL1
5 speed manual
348,001 mi.+

REWARD EXCELLENCE!

Add to code1bob's Reputation
Rate the quality of this post and help code1bob reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
code1bob is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2016, 03:24 PM   #4
kevster0522
Member
kevster0522 has a spectacular aura aboutkevster0522 has a spectacular aura about
 
kevster0522's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Wisconsin
Posts: 149

1995 SL1
Default Re: Missing when warm

Thank you for your reply. I checked the spark plugs and I've attached a picture of the bad plug that came out of cylinder #3. I'm not sure how a plug gets that bad especially after changing them not too long ago.

Runs great now though. Thanks for the help!
Attached Images
File Type: jpg Optimized-IMG_20160103_131754.jpg (37.5 KB, 7 views)
File Type: jpg Optimized-IMG_20160103_131811.jpg (39.6 KB, 6 views)

...
1995 sl1

REWARD EXCELLENCE!

Add to kevster0522's Reputation
Rate the quality of this post and help kevster0522 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
kevster0522 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
96 sc1 missing out DWHITTED S-Series Tech 1 04-06-2013 03:10 PM
Am I missing something? trouttrooper S-Series Tech 17 02-19-2013 12:18 PM
2002 Sl1 missing at idle when warm - new plugs usa4624 S-Series General 5 12-11-2012 08:38 AM
2001 SC2 runs good while cold starts missing when warm teddb S-Series Tech 7 12-12-2010 02:54 PM
Missing 710 Cap DonP S-Series General 5 05-27-2009 01:08 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:29 PM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.