SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn S-Series > S-Series General
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2011, 08:19 AM   #1
itp4ever88
New Member
itp4ever88 is on a distinguished road
 
Join Date: Nov 2011
Location: oh
Posts: 1

1999 SL2
Wrench 1999 Saturn SL2 1.9 DOHC runs rough

I have replaced CTS, plugs, plug wires, crankshaft sensor and cleaned egr. When I started the car yesterday it started fine I drove for 6 miles and it cuts out. Its 5 speed so I downshift and it starts again but it only runs at high rpms. I made it home but now I try to start it and it cranks over but will not start. When I turn the key on I can hear the fuel pump. Iv'e been having this issue for a week and is worse now and won't start.

REWARD EXCELLENCE!

Add to itp4ever88's Reputation
Rate the quality of this post and help itp4ever88 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
itp4ever88 is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 11-17-2011, 08:58 AM   #2
brags
Advanced Member
brags will become famous soon enoughbrags will become famous soon enough
 
Join Date: Dec 2010
Location: Canada,ont
Posts: 957

1996 SL1
Default Re: 1999 Saturn SL2 1.9 DOHC runs rough

You either have an electrical or fuel problem for sure any check engine light
on? quick easy things to check for are

-starter fuse in the panel

-battery conections check corossion on both ends of terminals
make sure there clean & tight

-you could have a bad fuel pump quick test for this is get some
engine starting fluid spray some in the intake housing while someone
inside your car cranks it over if it starts right up you have a bad fuel pump.

-also check for spark at the plugs ? and what do they look like are they
wet with gas fouled up ?

...
" Any man that doesen"t share his knowledge in cars is wrong to do !"

REWARD EXCELLENCE!

Add to brags's Reputation
Rate the quality of this post and help brags reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
brags is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Saturn 2001 SW2 O2 Sensor grounded and now runs rough. mmccune S-Series Tech 2 10-26-2011 08:57 PM
1999 SL2 Runs rough, ects + TA mount replaced Bjorno S-Series General 33 06-14-2009 02:28 PM
1997 Saturn SL2 engine stalls/runs rough! rlstehlik S-Series Tech 1 02-17-2009 03:19 PM
1995 Saturn Stalls, runs rough when restarted Eoin S-Series Tech 7 04-09-2008 08:43 PM
picked up my 1st saturn, runs rough trailwart S-Series Tech 3 10-31-2004 07:15 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:00 AM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.