SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn S-Series > S-Series Tech
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-14-2012, 06:27 PM   #1
Mrfootball420
New Member
Mrfootball420 is on a distinguished road
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Default 98 saturn sl2 just started running really rough

The car has been flawless and then this morning when I got to work It just started to idle really rough. About 2 weeks ago I changed the plugs, the wires and the coils. She ran even better then before and I even made 2 trips to arizona from california. Over 1000 miles with no problems. So I thought maybe it was the plug wires so i changed those today and it did nothing. I also removed and cleaned the Idle Air Control valve. that also didnt help. then I pulled and inspected the Engine Coolant Temperature Sensor and it didnt appear to be cracked. At this point i dont want to start replacing stuff and spending money i dont have on parts that wont fix my problem.

I have never worked on a saturn before so im not sure where to go from here. I am a honda guy pretty much. I was hoping you saturn guys might have a good feel for what my problem likely is, cause im stuck. Im thinking the after market coils might be faulty? I tested them and they do spark though.

Oh yeah the check engine light also started flashing too and the error codes are p0300( random multiple misfire) p0420 (cat efficiency below threshold) p0341 (camshaft position sensor range/ performance). The last one I called around and discovered the car doesnt even have a cps sensor. I felt like a real idiot, lol.

Could the cat convertor really be that clogged up making it run this bad? Im not sure? it just started out of nowhere so im thinking some type of sensor or module but idk?

please help

REWARD EXCELLENCE!

Add to Mrfootball420's Reputation
Rate the quality of this post and help Mrfootball420 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
Mrfootball420 is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
 



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2002 Saturn L100 running rough and trouble starting frankmassa L-Series Tech 7 10-20-2019 02:11 PM
1999 Saturn SL-2 Running rough and stalls at idle. Trequilo S-Series Tech 1 10-07-2011 04:53 PM
95 Saturn still running rough jammeger S-Series General 2 04-26-2008 02:49 PM
93 SL1 Running Rough Stinch S-Series Tech 5 09-12-2007 12:54 PM
95 SL2 just started running funny. oseberg S-Series Tech 8 08-28-2007 02:00 PM


All times are GMT -4. The time now is 06:39 PM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.