SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn Aura > Aura General
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-15-2018, 11:19 AM   #1
donrob42
Member
donrob42 will become famous soon enough
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 93
Default HELP!!!! 2009 Saturn Aura...P0685 & P1682

I have a 2009 Saturn Aura that was running great and yesterday it started running rough and I have the P0685 code and P1682 codes. There are really nothing on the internet about this and I really need help. The little info I have says to check fuses and relays but nothing specific. Some info says that the ECM / PCM very rarely go bad so I just dont know what to check or what to do. Can anyone give me a little help and light on what to check to correct this problem....Thanks in advance.

REWARD EXCELLENCE!

Add to donrob42's Reputation
Rate the quality of this post and help donrob42 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
donrob42 is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 12-15-2018, 12:22 PM   #2
mmtphoto
Member
mmtphoto is a jewel in the roughmmtphoto is a jewel in the roughmmtphoto is a jewel in the rough
 
mmtphoto's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: southeast pennsylvania
Posts: 322

2007 AURA XR
Default Re: HELP!!!! 2009 Saturn Aura...P0685 & P1682

Quote:
Originally Posted by donrob42 View Post
I have a 2009 Saturn Aura that was running great and yesterday it started running rough and I have the P0685 code and P1682 codes. There are really nothing on the internet about this and I really need help. The little info I have says to check fuses and relays but nothing specific. Some info says that the ECM / PCM very rarely go bad so I just dont know what to check or what to do. Can anyone give me a little help and light on what to check to correct this problem....Thanks in advance.
the 1682 is usually an ignition switch on a GM, there are two circuits going to the ECU and it monitors the voltages and if there is a difference, that code is tripped. the 685 relates to the power relay circuit, so it sounds like some sort of electrical event occurred-check fuses, relays (swap them around see if problem moves) and, owning a 07 XR, I KNOW you have a fully tested battery and alternator (go to Advance, AZ or PB for a free test), because electrical issues always start with weak batteries or alternators.

REWARD EXCELLENCE!

Add to mmtphoto's Reputation
Rate the quality of this post and help mmtphoto reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
mmtphoto is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2009 Saturn Aura Stalling Orion112 Aura General 3 02-11-2015 09:01 PM
2009 Saturn Aura 3.6 v6 Bubbles Aura General 8 10-04-2013 09:24 AM
2009 Saturn Aura Review Charlie Aura General 0 03-22-2009 09:53 PM
2009 saturn aura hybrid love099 Aura General 1 11-29-2008 02:37 AM
2009 Saturn Aura LelandC Aura General 8 12-13-2007 05:39 PM


All times are GMT -4. The time now is 08:33 PM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.