SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Site Information > Community Center
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-20-2015, 11:47 AM   #1
cjwithey
New Member
cjwithey is on a distinguished road
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Dizzy transmission problem or bad sensor? or both?

I have a 2007 saturn relay with 85,000 miles. Every now and then, it will feel like the transmission slips slightly, then the abs, traction, and stability lights come on. Sometimes the lights come on even when the transmission feels normal. Any ideas?

REWARD EXCELLENCE!

Add to cjwithey's Reputation
Rate the quality of this post and help cjwithey reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
cjwithey is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 12-28-2015, 12:01 PM   #2
TBear
Junior Member
TBear is on a distinguished road
 
Join Date: Nov 2005
Location: Los Angeles County, Calif.
Posts: 11

2007 AURA XR
2003 L-Series 3.0L Sedan
Default Re: transmission problem or bad sensor? or both?

Hi CJ.

Your post didn't indicate if the wheels had spun... ie- driving through sand, mud, or water...

I bring this up because when I over-accelerate (thereby spinning my wheels), my dashboard lights-up like the Disneyland Electrical Parade.

It would be helpful to make a "Mental Snap-Shot" when this occurs:
ambient temperature (cold outside? hot?)
operating temperature (is the engine/trans warmed-up?... is this within the first 5 minutes of driving?)
vehicle going uphill? downhill? flat?
Taking-in some of these conditions might be helpful, when diagnosing your issue.

On a final note: maintenance! Are you due for trans. service? (filter & fluid, fluid flush only, etc)

Good luck to you!

REWARD EXCELLENCE!

Add to TBear's Reputation
Rate the quality of this post and help TBear reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
TBear is offline   Reply With Quote
Old 12-28-2015, 11:11 PM   #3
pierrot
Master Member
pierrot has much to be proud ofpierrot has much to be proud ofpierrot has much to be proud ofpierrot has much to be proud ofpierrot has much to be proud ofpierrot has much to be proud ofpierrot has much to be proud ofpierrot has much to be proud ofpierrot has much to be proud of
 
pierrot's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Glendora, CA
Posts: 3,443
 

2000 L-Series 2.2L Sedan
Default Re: transmission problem or bad sensor? or both?

Welcome to the SaturnFans Forums, cjwithey, it's a useful and helpful site!

I'd like to suggest a couple of things relative to posting this issue here in the forums:
1st) Re-post this message in the RELAY Tech Forum. You can do this by using the quote feature, copying all of the contents appearing, then paste it on to a new message posted in that forum. You're likely to get better help from members who post there.
2nd) Be sure to add your vehicle's maintenance history, especially with regard to the transmission.

If you've ever seen a "wrench" warning light appear and remain on - or a warning light other than the CEL or Service Engine Soon - at the dash console after this event happens then please mention it.

...
298,000 miles-it keeps on rolling!
The blessings of liberty erode in my country.
Gov't's grown bigger, but a chance exists that it will be reduced. I'm cautiously hopeful.

REWARD EXCELLENCE!

Add to pierrot's Reputation
Rate the quality of this post and help pierrot reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
pierrot is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Codes: cylinder 3 miss fire, camshaft position sensor. Transmission range sensor Puck head S-Series Tech 13 01-12-2012 08:52 PM
Automatic Transmission Fluid Change...sensor wire problem flyhop S-Series Tech 7 08-05-2011 07:07 PM
Transmission sensor? hit_n_run S-Series General 13 06-11-2011 10:51 PM
2002 SL1 Transmission issues, "reverse slam", P0708 code, transmission range sensor mt_spiffy S-Series Tech 20 12-14-2009 03:17 PM
Acceleration problem...gets stuck...possibly transmission? Or a gas problem? Dingo Warrior S-Series General 34 03-29-2009 01:20 PM


All times are GMT -4. The time now is 07:22 AM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.