SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn S-Series > S-Series Tech
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-16-2018, 09:31 AM   #1
beaverplt
Member
beaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the rough
 
Join Date: May 2010
Location: Sussex, WI
Posts: 283

2001 SW2
Default Good battery, nothing works

Hi all, I have a problem that is probably addressed somewhere in this forums but I could not find it. This morning when I turned the key, nothing happened. No clicking or sounds at all. I assumed I had left something on, but when I put my charger on the battery. I found it was fully charged. Nothing in the car works. No headlights, no clock, no radio, nothing. I'm assuming I've got a problem with the ground. What should I check first? Thanks

REWARD EXCELLENCE!

Add to beaverplt's Reputation
Rate the quality of this post and help beaverplt reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
beaverplt is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 07-16-2018, 10:26 AM   #2
OldNuc
Super Member
OldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond reputeOldNuc has a reputation beyond repute
 
Join Date: Apr 2008
Location: Far Southwestern Iowa
Posts: 64,751
 

1998 SC2
Default Re: Good battery, nothing works

Problem is likely with the POSITIVE cable at the battery. Take your voltmeter and place the black probe on the engine block and the red on the red wire at the UHJB, NOT the battery bolts. If you read zero it is the positive cable that is not making good contact with the battery. Disassemble and clean.

REWARD EXCELLENCE!

Add to OldNuc's Reputation
Rate the quality of this post and help OldNuc reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
OldNuc is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2018, 10:31 AM   #3
beaverplt
Member
beaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the rough
 
Join Date: May 2010
Location: Sussex, WI
Posts: 283

2001 SW2
Default Re: Good battery, nothing works

What's the UHGB?

REWARD EXCELLENCE!

Add to beaverplt's Reputation
Rate the quality of this post and help beaverplt reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
beaverplt is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2018, 11:57 AM   #4
beaverplt
Member
beaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the rough
 
Join Date: May 2010
Location: Sussex, WI
Posts: 283

2001 SW2
Default Re: Good battery, nothing works

Never mind. Had a brain fart.

REWARD EXCELLENCE!

Add to beaverplt's Reputation
Rate the quality of this post and help beaverplt reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
beaverplt is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2018, 06:15 PM   #5
beaverplt
Member
beaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the roughbeaverplt is a jewel in the rough
 
Join Date: May 2010
Location: Sussex, WI
Posts: 283

2001 SW2
Default Re: Good battery, nothing works

It turns out that the positive contact on the battery had so much corrosion I'm surprised it didn't fail sooner.

REWARD EXCELLENCE!

Add to beaverplt's Reputation
Rate the quality of this post and help beaverplt reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
beaverplt is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which cell phone car mount works good for you? IT_Architect Vue General 11 01-20-2016 08:36 AM
no crank, good battery EchoMirage S-Series Tech 14 12-19-2015 09:12 PM
1996 Saturn SL1 No start, battery works. msdstc S-Series Tech 2 04-04-2014 10:40 PM
Dorman TPMS sensor-Works good OGC5 2008 Vue 10 02-04-2014 06:32 PM
Good Battery, no other power - anywhere (but...) finder216 L-Series Tech 8 12-02-2010 07:29 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:32 AM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.