SaturnFans.com
saturnfans.com - classifieds - forums - webmail


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn Vue > Vue Tech

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-02-2019, 06:29 PM   #1
JimY
New Member
JimY is on a distinguished road
 
Join Date: Mar 2017
Location: Michigan and Tennessee
Posts: 5

2001 SL1
2002 VUE 3.0L
Default Occasional Security light, ODOM deduct, P1629 code while runs

2002 VUE AWD V6 Auto Trans, ABS, about 290,000 miles. And twice, recently, all doors lock and gages, electric power steering & dome lights go dead...still running...key fob and door lock switches will not work. And once, 2 weeks ago, after <3 minute run on a hot day, with engine off but key not yet removed, all doors locked on their own and would not start. I ran battery nearly dead trying to start it. After 1 hour wait it started but I ran it only 1~2 minutes because tow truck was arriving. Repair shop found low/week battery & could not find any problem after new battery in. (NOTE: Battery exchange by shop would have reset the BCM. Don't know if they searched factory codes before clearing.) Got my own good scanner yesterday and saw P1629 for 1st time. Cleared that code, then did some restarts. IGN key wiggling and Pass Lock Sensor cable wiggling while running did not bring P1629 back. No further driving before this post. HISTORY: Security light blink-on, dash illumination blink-off and ODOM deduct started Oct 2018 after another shop did engine work to fix a Throttle Body malfunction and also disconnected (and cleaned, they said) firewall bulkhead connector (behind left kick panel) suggested by a TSB on the Throttle Body issue. No other symptoms all winter (cold weather?) until last 3 weeks. I checked and inside of that connector is full of dielectric grease. I've not cleaned it to look for corrosion. I can't induce the Security light symptom by wiggling cables to ignition switch and BCM while running. I've also disconnected and reconnected BCM cables and had same symptom since. I plan to test basic voltage at BCM and, if I can, while running. NOTE: Miles are stored in BCM on the VUE, not in the IPC, and given the other symptoms, I don't think it can be the IPC causing this. Am I wrong? Can this be anything but a bad ground or flaky BCM? Help locating correct ground points to clean would be appreciated? Thanks.
JimY is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
 

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Occasional Misfire and P0301 Code Shrocky5 S-Series Tech 19 01-13-2019 11:11 PM
Two Codes Occasional Light Bucking kimohands S-Series Tech 6 06-04-2016 11:15 AM
Engine stalls but restarts / P1629 code kristina813 Vue Tech 3 08-14-2014 09:06 AM
Cleared out a code 19 and car runs great...Now I have a code 26 93 SL1 automatic. Pickleperforman S-Series Tech 5 05-01-2014 01:06 AM
ODOM light isn't lighting up Chachski90 S-Series Tech 5 08-18-2013 10:08 AM


All times are GMT -4. The time now is 03:20 AM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.