SaturnFans.com
what's new (beta) - classifieds - forums - photos


Go Back   SaturnFans.com Forums > Models > Saturn Ion > Ion General
Register FAQ Members List Groups Calendar Chat Room Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2015, 09:00 PM   #1
hawksking
Junior Member
hawksking is on a distinguished road
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 16
Default Stereo not working

I made another post about how my car got flooded and was having problems. Everything is fixed but now the stereo stopped working. It was working fine for the last few days after the flood but this morning I noticed it didnt work at all. I press the buttons nothing happens. I plugged in my iPod I used in that car everyday using AUX cable and still nothing. I think i can see faint orange pixelated lines on the left and right side of the screen but I see those even when the car is off, so not sure what is going on.

I've thought of just replacing the whole thing but I think the problem might lie on the other side of the connector which connects to the car since water only got to the floor and not anywhere near the stereo at the top.

Car is a 2007 Saturn Ion Quad Coupe

Googled a picture, stereo looks like this.

ecarshawaii.com/images/hosted/2007-saturn-ion-level2/2007-saturn-ion-level-2-sedan-11.jpg

REWARD EXCELLENCE!

Add to hawksking's Reputation
Rate the quality of this post and help hawksking reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
hawksking is offline   Reply With Quote
SaturnFans.com Sponsored Links
Old 08-10-2015, 09:18 PM   #2
ruley73
Master Member
ruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to all
 
ruley73's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Is this heaven?....No, it's Iowa!
Posts: 2,732
 

2007 ION-2 Quad Coupe
Default Re: Stereo not working

It sounds to me like the radio either isn't getting any power or might need to be replaced. Check all relevant fuses and if they are fine just keep them removed for a few minutes to try to reset the radio. Here's a link to a super cheap replacement that has the 6CD changer. I'd normally recommend the single disc radio, but for $25 that 6CD radio is a steal. It would be a direct plug & play swap too because Ion radios don't need to be programmed.

...
2007 Ion 2 Quad Coupe 5-speed manual 170K miles
2007 Chevy Equinox LT 155K miles

REWARD EXCELLENCE!

Add to ruley73's Reputation
Rate the quality of this post and help ruley73 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
ruley73 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 09:29 PM   #3
hawksking
Junior Member
hawksking is on a distinguished road
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 16
Default Re: Stereo not working

Quote:
Originally Posted by ruley73 View Post
It sounds to me like the radio either isn't getting any power or might need to be replaced. Check all relevant fuses and if they are fine just keep them removed for a few minutes to try to reset the radio. ebay.com/itm/06-07-Saturn-Ion-Vue-Radio-CD-Player-Aux-Port-TESTED-9455-/400940782144?hash=item5d59eed240&vxp=mtr"]Here's a link to a super cheap replacement that has the 6CD changer. I'd normally recommend the single disc radio, but for $25 that 6CD radio is a steal. It would be a direct plug & play swap too because Ion radios don't need to be programmed.
I have no clue on how to check the fuses, sorry I am a complete amateur. I would buy another unit but I'm afraid it might be a problem with the wiring connecting to the car somewhere and not the stereo itself and I would end up spending money on something that I didn't need.

REWARD EXCELLENCE!

Add to hawksking's Reputation
Rate the quality of this post and help hawksking reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
hawksking is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 10:04 PM   #4
ruley73
Master Member
ruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to all
 
ruley73's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Is this heaven?....No, it's Iowa!
Posts: 2,732
 

2007 ION-2 Quad Coupe
Default Re: Stereo not working

I wouldn't replace the radio until I knew it was bad either. You should learn how to check fuses. It's not hard at all. Google and YouTube are your friend. The Ion has two fuse panels, one under the hood and another on the left side of the console near the driver's footwell. The latter is the one that contains the radio fuses. Pull out the two radio-related fuses and look at the metal part in the plastic housing. If there is a break in it the fuse is bad.

...
2007 Ion 2 Quad Coupe 5-speed manual 170K miles
2007 Chevy Equinox LT 155K miles

REWARD EXCELLENCE!

Add to ruley73's Reputation
Rate the quality of this post and help ruley73 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
ruley73 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2015, 10:46 PM   #5
hawksking
Junior Member
hawksking is on a distinguished road
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 16
Default Re: Stereo not working

Quote:
Originally Posted by ruley73 View Post
I wouldn't replace the radio until I knew it was bad either. You should learn how to check fuses. It's not hard at all. Google and YouTube are your friend. The Ion has two fuse panels, one under the hood and another on the left side of the console near the driver's footwell. The latter is the one that contains the radio fuses. Pull out the two radio-related fuses and look at the metal part in the plastic housing. If there is a break in it the fuse is bad.
Looked at some videos and I think I know what to look for now and how to check it.

Is it Fuse #21 for the stereo in that picture?
Attached Images
File Type: jpg fuses.jpg (125.9 KB, 2 views)

REWARD EXCELLENCE!

Add to hawksking's Reputation
Rate the quality of this post and help hawksking reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
hawksking is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2015, 12:31 PM   #6
ruley73
Master Member
ruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to allruley73 is a name known to all
 
ruley73's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Is this heaven?....No, it's Iowa!
Posts: 2,732
 

2007 ION-2 Quad Coupe
Default Re: Stereo not working

Quote:
Originally Posted by hawksking View Post
Looked at some videos and I think I know what to look for now and how to check it.

Is it Fuse #21 for the stereo in that picture?
That fuse is only used for the factory amplifier if your car is equipped with it. The two fuses for the radio are in the I/P fuse block which is on the left side of the console near the driver's footwell (see pictures attached below).

IP_fuses.JPG IP_fuses1.JPG

...
2007 Ion 2 Quad Coupe 5-speed manual 170K miles
2007 Chevy Equinox LT 155K miles

REWARD EXCELLENCE!

Add to ruley73's Reputation
Rate the quality of this post and help ruley73 reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
ruley73 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
factory stereo not working after I reinstalled it. ddemier7 Ion General 3 11-30-2014 04:20 AM
I need stereo wire diagram for 04 Ion level 1 need advice on aftermarket stereo ddemier7 Ion General 3 10-19-2014 11:25 PM
Found out why car stereo wasn't working.... MR2 S-Series General 0 12-28-2009 08:33 PM
Help with aftermarket stereo not working sparkynsmoke S-Series Tech 3 03-19-2007 07:42 PM
HELP, stereo wiring not working jumpn Vue General 4 11-12-2004 12:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:00 AM.

Advanced Forum Search | Advanced Photo Search


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
SaturnFans.com. The Saturn Enthusiasts Site.