Thread: P0410 Code
View Single Post
Old 09-04-2013, 01:04 PM   #13
LabRat
Advanced Member
LabRat is on a distinguished road
 
Join Date: Oct 2011
Location: Des Moines, WA (Seattle)
Posts: 580

1998 SL2
1999 SL2
Default Re: P0410 Code

from nub's duplicate thread in S-Series Tech

Quote:
Originally Posted by LabRat View Post
Here's the story on our 2000 SL2 AIR system.

Bought the car recently, a couple months later, we're under some pressure to get emissions test passed after son takes it in and it fails... "What do you mean the SES light has been on!?!"... "I can fix That and could've done it before!"

Checked codes, tested per Richpin video, pump OK, diverter valve OK, pulled injection tube and cleared gunk, pulled exhaust manifold, cleared gunk in that, cleaned out passages in the head. Tested system by jumping, worked fine. Still throwing the code.

Would not turn on and do self-test at startup Until I cleared all codes, at which point it immediately turned on, ran the self-test and code remains clear some months later. Not sure why, and how it worked that way but it did.

I'd love to hear any insight others here may have BTW.

Hope this helps!
-LR
this btw is why it would be nice to only open a particular question one place at a time...
-LR

REWARD EXCELLENCE!

Add to LabRat's Reputation
Rate the quality of this post and help LabRat reputation points. Click the reputation button near the bottom left corner of this message box. Thank you!
LabRat is offline   Reply With Quote